/

San Remo

Sanremo, alternativt/tidigare San Remo, är en stad i provinsen Imperia i regionen Ligurien i Italien med cirka 60 000 invånare. Staden är en välkänd turistort, och har en lång historia som kurort. Alfred Nobel var en tid bosatt där och staden skickar därför blommor till Nobelfesten varje år.Sedan 1951 arrangeras årligen Sanremofestivalen.

Restauranger och barer vi gillar

Fiori di Murano
@Royal Hotel San Remo

Denna underbara restaurang på Hotel Royal i Sanremo har en meny som är speciellt utformad för att presentera dig för liguriska köket. Varje maträtt är fylld med historia av liguriska kulinariska rötter och använder ofta lokala olivoljor för att uttrycka rättens unika karaktär. Kocken Giovanni Leone har byggt upp en mycket kompetent och spännade meny. Prova också de lokala vinerna. Speciellt intressant är den lokala liguriska druvan Pigato, som med kraftfullhet men ändå fräschör skapar harmoni men det liguriska fisk och skaldjurs utbudet.

Glam Restaurant

Restaurangen har en fantastisk utsikt över havet och är omgivet av San Remos berömda kasino och den kända ryska kyrkan. En väldigt speciell atmosfär för Glam Sanremos gäster. Dessutom väldigt centralt beläget. Restaurangen har en mycket fin veranda integrerad i en del av den Villa Noseda på Corso degli Inglesi och erbjuder en stor matsal med panoramafönster, en fantastisk veranda med en suggestiv utsikt över det kejserliga arvet istan och havet. Dessutom finns den exklusiva "Sala Rossa ", oberoende och unik, idelat för fester, födelsedagar och affärsmiddagar. Glams chefskock Matteo Riccitelli serverar kvalitetsmaträtter med ett ungt och passionerat kök, starkt kopplat till det lokala arvet, men även med några detaljer av modernitet som formats av hans franska och London-erfarenhet. Dessutom finns det också en aning östländska inslag, som den unge Sous Chef kocken Jacopo Rosti bistår med. Maten håller mycket hög klass och gör ingen besviken, vare sig förrätter, varmrätter eller efterrätter sviker den hungrige och kvalitetsmedvetne. Allt till vettiga priser. Allt detta gör Glam Restaurant den trendiga platsen i Sanremo just nu, tack vare ett kvalitets- prisförhållande, definitivt i takt med tiden.

Paolo & Barbara

I årtionden har denna elegant inredda restaurang, från 1700 talet däre det finns plats för 30 gäster, erbjudit de finaste lokala skaldjuren i en innovativ och traditionsenlig stil. Ångkokade liguriska jätteräkor med kronärtskockor och mandariner, Vildörts ravioli med valnötpesto och ostkaka, Vitlöksstekt bläckfisk med ingefära och vita bönor, dilamm med timjan och lavendel och safransglass med karamelliserad mandel och honung från innehavarna Paolo och Barbara Masieri själva är goda exempel på Paolos innovativa förmåga att skapa fantastisk mat.. Paolo och Barbara är trogen sin region och de allra flesta råvarorna kommer från dem själva eller är närodlade i San Remo. Restaurangen har också en mycket gedigen vinlista, där viner från hela Italien, men även en respektgivande samling franska viner finns på listan. Paolo och Barabara har haft en stjärna i Guide Michelin sedan 1990 och är ett givet besök om man passerar San Remo.

Hotell