/

Algarve

Algarve är en region längs Portugals sydkust, vilken från 1100-talet utgjorde ett separat kungarike och de portugisiska kungarna hade från Afonso III titeln "Kung av Portugal och Algarve". I regionen finns bland andra städerna Faro, Loulé, Albufeira, Lagos, Lagoa, Portimão, Tavira och Vila Real de Santo António. Regionens administrativa centrum finns i Faro, som också har en egen internationell flygplats. Den är indelad i 16 kommuner. Man brukar även dela upp Algarve i tre distrikt. Större delen av regionens östra gräns utgörs av floden Guadiana. Nära kusten intill Spanien ligger orterna Vila Real de Santo Antonio och Monte Gordo. En annan större stad är Tavira, som är en gammal stad med ett slott inbäddat i bebyggelsen. Den största turiststaden är Albufeira. Algarve har en areal på 4 995 km² och omkring 395 000 invånare. På sommaren stiger siffran till över en miljon invånare på grund av turismen. Det som lockar turisterna är främst de fantastiska stränderna med sitt fräscha vatten, medelhavsklimatet och de låga levnadsomkostnaderna samt mat, nöjesliv, hantverk och historiska platser. Den totala längden på Algarves kuststräcka är cirka 155 km.

Restauranger och barer vi gillar

BJ's Oceanside

Algarve är känd för sina vackra stränder, utmärkta skaldjur och underbara gästfrihet. På BJs Oceanside hittar du allt detta och mer. BJ's Oceanside ligger precis vid stranden i Praia de Almargem, vid den västra kanten av Gyllene Triangeln. Vale do Lobo och Quinta do Lago i öster och Vilamoura i väster och rätt framför dig - Atlanten. Bakom restaurangen backas den av tallar och med en naturlig lagun på ena sidan, är det svårt att föreställa sig en bättre miljö. Huvudterrassen vid BJ's Oceanside har utsikt över havet och stranden och är perfekt för antingen en lång lunch eller en romantisk middag. Den är öppen varje dag och du kan njuta av mycket goda skaldjur och ett utmärkt val av viner. Den färska fisken kommer direkt från marknaden varje morgon. En lunch med lättgrillad fisk, serveras med en färsk sallad och lite kylt vin, medan du tittar på vågbrytningen på stranden är stort sett allas uppfattning om Algarvehimmelen. Atmosfären på BJs är avslappnad, enkel chic och mycket välkomnande. Stämningen är ren strand - sol på axlarna, ljudet av havet och sangria att sippa. Öppet för lunch och middag under sommarmånaderna och deras levande musik vid lunchtid är legendariska – bäst att boka i förväg om du vill ha ett bord. På menyn finns ett bra utbud av fisk, räk- och musselrätter. Det finns också ett urval av bra kött och pastarätterockså. Du kan också bara beställa lite snacks (hela dagen), otroligt goda dipsåser av tonfisk och sardiner. När dagen går mot sitt slut, är terrassen vid BJs Oceanside platsen för en romantisk kvällscocktail och att titta på det dagliga miraklet, solnedgången. Teamet på BJs Oceanside, som drivs av ägare Bex och J, skapar en vänlig och avslappnad atmosfär. Restaurangen är verkligen platsen att ta en paus från det livliga dagsvimmlet - bra för både kropp och själ.

Bovino Steakhouse

Bovino Restaurant är ett ordentligt påkostat steakhouse i den lyxiga semesterorten Quinta do Lago. Bovino levererar högklassigt nötkött från hela världen i en miljö som vackert kombinerar moderna och traditionella stilar. En verkligen exceptionell steakhouse-upplevelse väntar. Bovino ligger på en utmärkt plats i Quinta do Lago, med utsikt över sjön och naturparken Ria Formosa. Med en en nick till sin rika historia gifter sig inredningen på Bovino, enligt expertrådgivningen av Lázaro Rosa-Violan, traditionella element som portugisiska calçada (kullersten) och kakel med moderna inredningsdetaljer för att skapa en ljus och stor matsal, både inuti och utomhus på de rymliga uteplatserna. Med oslagbar utsikt över Quinta do Lago Resort, är utomhusbord här helt unikt. Den vackra, eklektiska inredningen är en fest för ögat och sätter stämningen för den exceptionella maten som serveras på Bovino. Mört och saftigt nötkött från Irland, Argentina, USA och Australien, välhängt i 28 dagar, stekt med omsorg och serverat med känsla är vad Bovino handlar om. Välj din favoritfilé, T-ben, Ribeye eller en Chateaubriand för att dela .... lägg till den perfekta såsen och njut. Fokus på Bovino är nötkött, men inte exklusivt så. På menyn finns också lamm racks, anka, ett urval fisk och skaldjur och även vegetariska alternativ. De fantastiska förräterna måste också omnämnas, särskilt de färska, lokala Ria Formosa-ostronerna och de läckra Empanadas. Vinlistan på Bovino är i nivå med den utmärkta maten, som erbjuder några av de finaste portugisiska och internationella vinerna. Med tanke på dess fantastiska läge, inredning och mat, och med kapacitet för nästan 400 personer, är Bovino en utmärkt plats för bröllop och evenemang. Missa inte söndagsbruncherna under sommarmånaderna ett måste..

Gusto by Heinz Beck
@Conrad Algarve

Ett hotell av högsta klass förtjänar en topp av gourmetrestaurang. Det hittar du också på lyxresorten Conrad Algarve Hotel & Resort. Gusto by Heinz Beck är Conrad Algarves flaggskeppsrestaurang. Den prisbelönte kocken Heinz Beck till rodret och han erbjuder utsökt medelhavsmat i en modern och sofistikerad miljö. Gusto har snabbt blivit det gastronomiska "måstet" i Algarve. Gusto är avsedd som ett hyllning till Augustus, Hilton familjens patriark. Så på Gusto kan du förvänta dig det bästa i gourmetmat och exemplarisk service. Atmosfären på Gusto är modern, med en stor dos av snygg skandinavisk design. Ett överflöd av upplysta opaque aktiga glober i varierande storlekar hänger från taket och ger en subtil glöd till rummet. Den linjära designestetiken som används för bord, stolar och banketter överförs till den långa diskern i det öppna köket vid den yttersta väggen. Rummet omges av fönster från golv till tak med bra utsikt över den stora resorten och Loulé-kullarna på avstånd. På varma kvällar får gästerna gärna sitta ute på terrassen som omger matsalen. Matsalen är fantastiskt, men det är köket av Heinz Beck som är stjärnan. Tyskland-födde Beck är en av Europas mest respekterade trestjärniga Michelin-kockar. Hans omfattande träning började i Michelin-stjärnkök, tex. Colmbi-hotell i Freiburg (en stjärna), Tantris of Munich (tre stjärnor) och Tristan i Mallorca, Spanien (två stjärnor). Sedan dess har Beck tillbringat tid vid det tyska presidenthögkvarteret som Chef de Cuisine, och studerade senare vin för att lägga till titeln "sommelier" i sitt CV. För närvarande håller Beck tre stjärnor på den prestigefyllda restaurangen La Pergola i Cavalieri Hilton Hotel i Rom och en stjärna på Apsleys på The Lanesborough Hotel i London. På Becks Gusto kan besökarna förvänta sig innovativ och elegant medelhavsmat som förändras med årstiderna. Gusto by Heinz Beck har erhållit en stjärna i Guide Michelin. Missa den inte om du har vägarna förbi.

Julia's restaurant,beach bar & lounge

Restaurangen öppnades 1966 en liten restaurang på den här stranden. Genom åren har namnet Julia blivit synonymt med färskt mat som serveras i en avslappnad miljö på en plats som är oöverträffad. 50 år senare och Julia lever fortfarande här under samma ursprungliga etos. Kunderna återkommer år efter år för den stora blandningen av deras fräscha mat, professionella personal, bra atmosfär och ett fantastiskt läge vid Atlanten. Paulo Anjos har varit deras långvariga chef som genom sin erfarenhet lyckats kombinera all sin kunskap och känsla för att producera en vinnande kombination av internationell mat som serveras av erfaren och professionell personal som ger den perfekta upplevelsen för alla kunder.

La Villa

En av de bättre restaurangerna i Algarve. Oklanderlig service, härlig inställning och en underbar meny med många färska och lokalt framställda val av fisk och skaldjur, attraktiva och intressanta specialiteter. Gastronomi med spetskompetens med typiska franska rätter till överkomliga priser. Utmärkta viner. La Villa är ockå ett mycket fint ställe både inne och utanför. Prova särskilt deras råbiff. Rekommenderas starkt!

Hotell