/

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca (eller bara Palma) är en stad och kommun vid Palmabukten på Mallorcas sydvästra kust. Den är huvudstad både i regionen Balearerna och provinsen med samma namn. Staden har ungefär 300 000 invånare, kommunen cirka 400 000 invånare, och hela storstadsområdet över en halv miljon invånare. Palmas största näring är turismen. I april 1955 landade den första svenska charterresan på Mallorca.

Restauranger och barer vi gillar

Flanigan

Miguel Arias berömda restaurang i Puerto Portals öppnade 1987 och har en lojal och väl omhändertagen kundkrets. Höjdpunkter på menyn inkluderar en utmärkt råbiff och den populära Flanigan-hamburgaren. Det är också ett av Mallorcas bästa ställen för färsk fisk. Bland annat serveras en fantastisk havsabborre i salt. Flanigan är känd för sin äppelpaj och glass, tillräckligt stor för fyra personer att dela på, men glöm inte att säga till i början av din middag eftersom den görs på beställning. Vinerna är i stor utsträckning Spanska och då mest Mallorcanska, med några få från Frankrike, Italien och den nya världen. Servicen är mycket bra men den kan kännas lite hektisk. De täckta terrasserna erbjuder en bra havsutsikt, men borden står så nära varandra att det inte är idealiskt för en romantisk middag för två. Ett mycket populärt ställe av både förstagångsbesökare, som stamgäster, så du måste boka i förväg. ”- Glöm inte äppelpajen! To die for”

Marc Fosh

Simply Fosh döptes om till Marc Fosh, våren 2016. Marc Fosh är den första brittiska kocken som har tilldelats en Michelin stjärna i Spanien. 2016 tilldelades också en stjärna till Marc Fosh restaurang, som ligger beläget i ett elegant och modernt hotell omvandlat från ett 1700-tals kloster. Den coola inredningen innehåller massor av naturligt ljus, modern konst och ett inomhusvattenkonstverk. Det finns en elegant bar och en utomhus innergård för alfresco dining. På senare tid har även ett öppnings-/stängningsbart tak installerats. Kreativ modern Medelhavsmat återspeglar Marcs passion för färska, säsongsbetonade och lokala ingredienser, som smart kombineras för att göra nyttiga men utsökta rätter. Örter och andra medicinska växter är viktiga delar i hans mat. Vinlistan är diger, med viner från Spanien (inklusive Mallorca), Frankrike och Italien. Restaurangen har kapacitet för cirka 60 personer och man måste alltid reservera i förskott för att vara säker på en plats vid bordet.

Hotell